Sjokoladedelice-syndig sjokoladekake..

Sjokoladedelice:

340g    60% sjokolade (Grenade fra Callebaut?)

150 g saltet smør

120 g melis

260 g eggeplommer

360 g eggehvite

110 g sukker

Smelt smøret og hell det over sjokoladen, røres glatt. Får du sjokoladeklumper kan du varme blandingen forsiktig  i vannbad. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Pisk så eggehvitene med sukker, til løs marengs. Rør inn sjokoladenblandingen i eggedosisen, vend så inn marengsen med slikkepott. Hell bladingen i en smurt puddingform (24cm.) Bakes i vannbad ved 160 grader i ca 30 minutter. Blir litt «pudding» ,men setter seg ved avkjøling. Kan fryses, men må serveres romtemperert, gjerne  med rørte bringebær og en god vaniljeis.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s