Sylta plommer med rørosrømme

Nå er de norsk plommene på topp. Gå ut å rensk naboen tre, eller løp og kjøp. Her er oppskriften på en skikkelig god høstdessert, med rørosrømme og byggryn. Gryna gir god konsistens og smak, også er det jo sunt da.

Sylta  plommer

6 personer

18 norske plommer (opal eller victoria)

300 g sukker

400 g vann

Saften av en halv sitron

Vaniljestang, kanelstang og stjerneanis

 

-Kok opp sukker og vann med krydder

-del plommene i to, og ta ut steinen

-Legg plommene i laken, og varm opp til kokepunktet. Ha i sitronsaften

-Avkjøl plommene i laken, og trekk av skallet

-Plommene kan også has på sterile glass og syltes

 

 Rørosrømme med byggryn

25 g byggryn

vann

1 boks Rørosrømme

2 ss melis

Frø fra en halv vaniljestang

½ ts malt kanel

 

-Start med å sette over byggryn. De skal kokes i rikelig med vann i 45-50 min.

-Når de er ferdig kokt, skylles de i kaldt vann. De skal ha litt kjerne..

-Visp rømmen med melis og krydder til den blir luftig og stiv, ca 1 min.

-Vend inn byggrynene.

 Plommene serveres lune med litt av laken og rømmen på toppen..

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s