Trøstesuppe

På oppfordring jeg legger jeg nå ut oppskrift på Trøstesuppe. Dette er en «restesuppe» der man tar det man har i kjøleskapet. (du bør ha stekechorizo :-). Oppskrifta har jeg fra min mest brukte kokebok på hjemmekjøkkenet, Ketsjup av Lars Lian. Suppa har jeg servert på flere kurs, og senest i går under åpninga av Elkjøp på Steinkjer, da over 250 beger ble servert til sultne kunder. Suppa blir alltid godt mottatt. Serveres selvsagt med godt brød.

 

Trøstesuppe 

 

2 løk
1 fennikel
2 -3 fedd hvitløk
3 poteter
2 gulrøtter
2 -3 laurbærblad
1 boks gode hakkede tomater
1 dl olivenolje
1 ½ liter hønsebuljong
(eventuelt kraft)
125 gram chorizopølse (stekechorizo)
eventuelt litt cayennepepper
1 boks kikerter
1/3 dl couscous

 

-Rens og hakk løk, hvitløk, gulrot og fennikel, og surr i olje.

-Skrell potet og  skjær i terninger, ha de oppi sammen med resten

-Tilsett chorizo i skiver, hakkede tomater, vann, buljongterninger og laurbærblad. La koke en 45 minutters tid. (til potetene er møre)

-Tilsett kikerter (skylles godt) og  couscous, og la det svelle i ca 5 min.

-Kan kvesses på med mere chili om man ønsker det. Serveres med ett herlig brød

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s