Kjenner ikke opphavet til denne skoffkaka, men husker den fra barndommen. Lys og mørk kake i samme skuffa, som en marmorkake som ikke er marmorert. Mener det var Hilmar Olsen på Steinkjer som hadde den..
Denne oppskrifta er med spelt istedet for hvetemel, noe som gir en saftigere og mere smakfull kake. Kanskje litt mere kompakt, men desto saftigere altså.
Dekkes med melisglasur, enten med melis og vann, eller bruk eggehvite og melis for en mere fluffy og hvit glasur..
Studenterstomp (1 langpanne/skuff)
500 g smør
500 g sukker
4 egg
600 g siktet spelt
3 dl melk
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ts kakao
-Smør og sukker røres hvitt
-Tilsett mel og egg vekselsvis, så melk, bakepulver og vaniljesukker.
-Blandes med slikkepott, ha ca halvparten i en langpanne, tilsett kakao i den andre halvdelen og legg det på toppen
-Stekes i ca 40 min på 175 grader
-Dekkes så med melisglasur. Ypperlig til frysing! Alltid skoffkak for hånden.