Surdeigspizza

Med så mye liv i surdeigen, tenkte jeg det var på tide å teste en surdeigspizza. Har tidligere lagd pizza med surdeig, men må innrømme at jeg har lurt i litt gjær «for å være sikker» . Har funka bra det, smakfull og krispi bunn.
Jeg kjørte en loffdeig ala den jeg skrev om for noen dager siden, men med 1 ss olivenolje på en halv oppskrift. Deigen ble blank og fin, så jeg hvilte den i en plastboks til neste dag, formet den til kuler på morgenen, og la de tilbake i boksen. Tok de ut utpå ettermiddagen, slik at de fikk temperert seg en times tid før steking. Deigen var veldig levende, med masse bobler. Skrudde ovnen på 250 grader (over og undervarme) med pizzastein inni, og lot den stå en times tid før jeg pushet pizza inn. Skrudde så på gratineringsfunksjon, og hadde steinen litt over midt i ovnen på en plate, slik at varmen øverst i ovnen ble nærmere 300 grader.
Toppet pizzaen med bøffelmozzarella, roquefort, kvernet okse, kapers, oliven, basilikum, litt ruccola og en tomatsaus kokt på cherrytomater og raust med hvitløk.
Pizzaen ble godkjent av både små og stor, til tross for en viss skepsis fra hun på 10, som synes det blir nok surdeig i perioder 🙂
Det må nevnes at jeg hadde noen deiger til overs, som stod 2 dager til i plastboks i kjøleskapet, som vi tok til lunsj. De var fortsatt like livlige, og ga oss en perfekt lunsj.
Det som overrasket meg mest, er hvor mye fuktighet den tålte uten at bunnen ble bløt. Bøffelmozzarellan slipper noe væske, men bunnen var fortsatt like sprø.

20120807-123928.jpg

20120807-123935.jpg

20120807-123944.jpg

20120807-124006.jpg

20120807-124015.jpg

20120808-092456.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s