Franskbrød

Årets første franskbrød fyller huset med den beste duften. Bakt med 10% siktet rug fra Holli mølle (medbragt..) ellers med fransk øko-hvetemel, surdeig, 75% vanninnhold og fransk havsalt. Uten elting, men med en strekk i ny og ned. Deigen hvilte i hevekurva i kjøleskap over natta, og var perfekt hevet til 1.vakta startet.

Måtte selvsagt ta turen til bakeren i dag også, da det har blitt en del av morgenrutinen. En petit brioche på vei hjem igjen, gjør at det blir stillt i barnevogna. Dagen blir ikke den samme uten croissant d’amande og en pain aux raisins.

Byen har nå kun en baker, ifjor var det to. Håper franskmennene skjønner at de må handle hos bakeren sin, og ikke bakeoff brød på supern, for at den lokale bakeren skal ha livets rett..

Da bakeren har åpent kun på formiddagen, ble jeg tvunget til å kjøpe en bakeoff baguette på butikken forrige dagen. Det var triste greier..ikke mye kjærlighet og liv i de brøa nei.

Frankrike ligger heldigvis noen tiår bak oss i den utviklinga, med sine stolte bakere, slaktere og andre håndverkere.

20130809-084658.jpg

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s