Ærlige polarbrød

Nå kan du lage polarbrøda sjæl.
Vi har tatt utgangspunkt i en oppskrift fra Munkeby naturbarnehage, og gjort den til vår egen.
Polarbrødene man kjøper på butikk, er bakt med ekstra gluten og andre ting kroppen kanskje ikke har noe spesiell bruk for..
Går du opp litt på gjærmengden, klarer du dette på en ettermiddag, så har du tidenes kveldsmat.
Melsammensetningen kan varieres. Fullkornsmelet gjør brøa matnyttig og gir god metthetsfølelse. Havregryna gir god sødme og en fin duft og smak.

Polarbrød (15 stk)
500 g fullkornsmel
200 g hvetemel
100 g siktet rug
150 g havregryn
25 g sukker eller honning
10 g salt
15 g fersk gjær
10 g hornsalt
4,5 dl h-melk
2 dl vann
100 g smør

Bland sammen mel og kald væske, og elt det sammen i 2 minutter.
La det stå en halvtime. (Autolyse)
Tilsett salt, sukker, hornsalt og gjær. Eltes i 15 min rolig. Tilsett mykt smør og elt til det er blandet inn.
La deigen hvile i romtemp i et par timer tildekket med plast.
Del så deigen i 15 emner og rull de til «boller». La de hvile minimum et kvarter før du kjevler de ut. De bør være litt under 1 cm tykk.
La de etterheve i ca 40 minutter under klede før du prikker de.
Brøa stekes i forvarmet ovn på 200 grader i ca 10 minutter. (gylden) avkjøles på rist.
Om du ikke spiser opp iløpet av et par dager, funker de fint å fryse, så kan du ta ut så mange du trenger hver dag. Tines fort i brødrister 🙂

20131009-184907.jpg

Reklamer

2 kommentarer om “Ærlige polarbrød

  1. Hei, jeg har laget disse to ganger med litt justering av melblandingen fordi jeg aldri har hatt fullkornshvetemel i hus. De blir veldig gode, bortsett fra at jeg synes smaken av hjortetakksalt blir litt sterk. Bruker du virkelig 10 gram, dvs to teskjeer i tillegg til gjær?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s