Speltmuffins med havrecrumble

Enklere blir det ikke. Denne grunnoppskriften kan man også brukes til skuffkake eller formkake. Her brukes siktet spelt, for en ekstra saftig muffins. Glutenet i spelten er også mildere for magen, slik at man kan spise ekstra mange.Ha i dine favorittbær, frukt eller sjokolade.

Speltmuffins med havrecrumble (12 stk store)

Muffinsmasse

300 g mykt smør

300 g melis

300 g egg

300 g siktet spelt

1 ts bakepulver

revet skall av ½ sitron

1 ts godt vaniljesukker

Crumble

75 g smør

75 g sukker

75 g store havregryn

1 ts kanel

40 g siktet spelt

Crumble

Smelt smøret, og rør inn de andre ingrediensene.

Muffinsmasse

Kjør smør, melis og sitronskall hvitt med grinden på maskinen, tilsett så sammenvispet egg og siktet spelt (iblandet bakepulver og vaniljesukker) vekselsvis. Blandes forsiktig til en homogen masse.

Sprøyt muffinmassen i former, og ha i frukt, bær eller sjokolade. Vend fyllet inn i muffinsen. Toppes med crumble. Stekes i 20 minutter på 175 grader.


(Foto: Krisp studio for Bake)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s