Fougasse

Den litt mindre kjente franske broren til focaccia. 
Denne deigen har verden for sine føtter og kan bli hva som helst! Pizza, focaccia, baguette eller lignende, alt etter hva du gjør med den. Kan også bakes uten surdeig, og du får fortsatt et flott brød. Prosessen gjør underverker med denne deigen, surdeig skaper bedre aroma og litt annerledes struktur. Oppskriften er nok til en stor fougasse.

Deig:

830 g kaldt vann

850 g hvetemel

150 g sammalt rug

5 g fersk gjær (størrelse som en ert)

20 g salt

50 g bakeklar surdeig

Fyll:

1 rødløk i ringer

2 fedd hvitløk, finkuttet

12 cherrytomater delt i 2

100 g gode oliven uten stein grovt kuttet

50 g soltørket tomat i strimler

30 g revet parmesan

friske urter f.eks rosmarin, timian og bladpersille

olivenolje

flaksalt, pepper
SLIK GJØR DU:

Deig

Bland alle ingrediensene på rolig fart i ca 15-20 min, så noen -minutter kjapt til deigen slipper bollen. Deigen skal bli blank og smidig, men løs.

Legg deretter deigen over i en smurt bolle og dekk med plast. Optimal deig-temperatur er mellom 22 og 26 grader.

Hev i ca 1 time, vend deigen en gang på benken, og sett til heving igjen.

Ta en ny runde på benken og hvil i 1 time til.

Nå kan deigen eventuelt settes i kjøleskap for heving til neste dag.

Fyll

Fres rødløk og hvitløk gyllen i litt olje.

Ta kjelen til siden, og tilsett tomater, urter og oliven. Avkjøl.

Ta deigen ut av bollen og trykk den utover på benken til ca bakeplatestørrelse. Fordel nesten all godsakene på den ene halvdelen og brett den andre delen over. Trykk godt sammen, spesielt på ytterkantene.

La den etterheve i 30-45 minutter til den kjennes luftig og fin ut.

Skjær snitt i brødet og strekk den ut slik at hullene blir mere synlig.

Topp med olivenolje, urter, flaksalt og resten av fyllet.

Stek på 220 grader i ca 20-25 min.

   
 
Begge flotte foto: Krisp studio for magasinet Bake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s