Kanelsnurrer med meget godt fyll

Jeg har brukt mange forskjellige hveteoppskrifter oppigjennom. Denne hveteoppskriften er en krysning mellom den vi brukte på Erichsen konditori og hva som er vanlig på gode bakerier i dag. Kan brukes til allslags hvetebakst. Smøret tilsettes på slutten av eltetida for å få en smidigere konsistens på deigen, og en tydligere smørsmak, litt som franskmennene gjør med sin Brioche. Kanelfyllet er oppgradert med mandelmel, muscocadosukker, og sirup for en rikere  smak.

 

Kanelsnurrer 15 stk

1 kg hvetemel (ev 1 kg spelt, eller kanskje 900 g spelt 100 g emmer)

550 g h-melk

170 g sukker

15 g salt

5 g kardemomme

1 egg

25 g fersk gjær

170 g mykt smør

Remonce:

100 g marndelmel

100 g muscovado/brunsukker

150 g mykt smør

20 g mørk sirup

5 g kanel

vaniljesukker eller kvernet vanilje, vaniljefrø

Blandes lett sammen

Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en eltebolle, og elt rolig i 15 minutter. Tilsett smøret klattvis, og bland i ca 5 minutter til deigen slipper bollen. La deigen hvile i min 1 time under plast. Kjevl/trykk deigen utover på en melet benk til ca 50 *60 cm. Fordel remoncen jevnt utover hele leiven. Brett sammen slik at du får 3 lag. Skjær så i 15 fingertykke emner, og snurr sammen til en knute. Det viktigste er at den er stram. Kan selvfølgelig også snurres som en «vanlig» kanelsnurr.

Settes så på bakepapir, og dekkes med plast for etterheving til nesten dobbel størrelse. Pensles med egg, og toppes med mandelflak, sukker eller perlesukker.

Er du glad i kardemomme, er det godt å toppe snurrene med kardemommefrø som knuses sammen med demararasukker. Da får du frem en kardemommesmak du aldri har kjent maken til..

Stekes på 210 grader i 10-15 minutter.bilde bilde 1

 bilde 2

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s