Vørterkake

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Her er en god oppskrift på vørterkake. Krever litt tid og kjærlighet, men det har jo de fleste godt med i disse tider..Opphavet til denne er Erichsen Konditori, vi bakte den også på Brød & Cirkus. Vi brukte da ikke vørterøl, men sirup og vørterkakekrydder, nesten like godt..

Vørterkake (5 kaker)

1 liter vørterøl (3 flasker)

1,6 kg hvetemel

400 g sammalt rug, fin

50 g gjær

150 g sirup mørk

50 g sukker

15 g salt

200 g saltet smør

1 ts kanel

400 g bløtlagte rosiner

50 g surdeig om du har

 

-Bland alle ingrediensene unntatt rosiner og smør

-Elt deigen i maskin i ca 10 minutter, tilsett smøret i terninger og elt til smøret er blandet inn.

-Tilsett rosinene, og elt de inn i deigen.

-Deigen skal nå være blank og smidig.

-Dekkes til, og settes litt lunt. Hviles i ca 2 timer, eller på kjøl over natta.

-Deles i 5 emner, og formes runde.

-Rulles i mel, heves til dobbel størrelse og snittes etter eget ønske.

-Sett inn brødene på 250 grader, skru så ned til 200 grader og stek i 35 minutter.

-Avkjøles litt,  og nytes lun med godt smør og brunost, og gjerne et glass H-Melk 🙂

2 kommentarer om “Vørterkake

  1. I dag har jeg bakt vørterkaka deres! Jeg brukte ca. 200 gram mindre mel enn det står i oppskrifta, og de ble fantastisk luftige og saftige. Men jeg tror de kan bli enda bedre med noe mer krydder! For eksempel nellik og anis. Jeg kommer til å bruke denne oppskrifta flere ganger, men da med mindre mel og tillegg av krydder.

    1. Bra! Alltid vanskelig å anslå melvekt, pleier ofte å må tilsette mere væske her. Blir meget saftig. Sist tilsatte jeg litt revet appelsinskall og ingefær. Bruker å krydre den mere opp når jula nærmer seg. Lykke til videre:) Takk for tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar