Det er lett å bli hekta på hjemmelaget Limoncello. Den får en friskhet som den «kjøpte» Limoncelloen mangler. Også er det jo veldig enkelt da..En oppskrift duger til nesten 2 liter, så da har du en liten stund. Denne oppskrifta har jeg fra tiden på Tulla Fischer, hvor vi lagde Limoncello innimellom. Har man god tid, kan man la skallene ligge i vodkaen i 50 dager for å trekke ut mest mulig smak, men da er nok sommeren over. Kanskje til neste år? Dette er en enkel oppskrift som kan nytes samme dag. Prøv den!
Limoncello ( ca 2 liter)
6 sitroner (helst økologiske)
500 g sukker
5 dl vann
5 dl vodka (40%)
-Sitronene børstes i lunkent vann og tørkes. Skjær av det gule skallet, uten å få med det hvite (gir bitter smak)
-Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst. Legg i sitronskallet og la det putre i 10 minutter. Avkjøles i romtemp.
-Press så sitronene, og bland dette med sukkerlaken. Sil så dette over vodkaen og bland godt. For å få en «renere» Limoncello, sil sitronsaften gjennom et kaffefilter, før du blander den med sukkerlaken.
-Helles på rene flasker og settes kaldt.
-Serveres med masse isbiter, og gjerne med en sitronskive og et mynteblad i. Prøv den gjerne til plenklipping. Funker som fassan :-)Lykke til.